Sådan vælger du kunst til dit hjem

Det er helt fantastisk med en fyldt væg i hjemmet, så der kommer her et par tips til styling af din stue og køkken.

Valg af kunst i stuen

Overvej varierende figurative motiver af klassiske landskaber eller andre genkendelige ting. Det er altid flot at variere med forskellige medier. Her omtales veksling mellem akryl, olie, akvarel og andre slags værker. Det er ligeledes vigtigt at blande forskellige størrelser, men der må ikke kun være ét værk i fokus. Alle værker skal have lige stor betydning.

Området over sofaen er et glimrende sted at hænge et enkelt, overdimensioneret værk op. Vær gerne kreativ med et farvestrålende værk. Værker over sofaen skal gerne være vandrette, så den har sammen format som sofaen. Alternativt kan man hænge to mindre lodrette værker op ved siden af hinanden. Dette har samme effekt som ét stort vandret værk.

Du kan bl.a. finde værker som disse hos https://galeo.dk/

Valg af kunst i køkkenet

Når det drejer sig om kunstværker, der skal vises i køkkenet, er det vigtigt at have praktiske overvejelser i tankerne. Det er i køkkenet, du skal lave mad, så hold dig fra enhver form for glasindrammet kunst, der bliver fedtet. Malerier af frugt eller landskaber er altid flotte i et køkken. Et indrammet lærred, der hænger ved siden af en emhætte, gør også noget helt særligt ved rummet.

Kunstværker i køkkenet behøver dog bestemt ikke at være sekundære. Kunst behøver ikke at være begrænset til det formelle. Pointen med kunst er at leve med den, så kunstværkerne forbedrer og løfter din hverdag. Hvis du er vild med et værk og vil sikre dig, at det får den rette opmærksomhed, så kan det være en god idé at placere det i din spisekrog. Det er fantastisk at sidde og spise sin morgenmad med udsyn til originalt værk.

Emhætter er normalt de vigtigste fokuspunkter i køkkener, så vælg derfor ikke kunst, som vil konkurrere med den. Vælg gerne små rammer med dæmpede farver, der supplerer køkkenets overordnede farvepalette.